MICHEL Bisceglia Trio

"20 Years Records" compilation album Out!

Blue Bird: concerttour en nieuw album

Michel Bisceglia stelt dit najaar met trots een filmconcerttour én een daaraan gekoppeld nieuw album voor, getiteld Blue Bird.

De titel is een verwijzing naar de gelauwerde film van regisseur Gust Van den Berghe. Michel Bisceglia werkte als componist al mee aan de originele soundtrack van de film, maar componeerde nu een gloednieuwe eigenzinnige variant voor zijn geliefkoosde trio.

Het trio vervolgt met dit album de eerder ingeslagen richting waarbij de traditionele jazz steeds meer verlaten wordt. De focus verschuift hierdoor naar erg beeldende passages die ruimte laten voor lang uitgesponnen melodielijnen en inventieve harmonische thema’s.

De activiteit van het trio is recent sterk toegenomen. Bisceglia heeft de ambitie om deze lijn door te trekken, ondanks zijn groeiend takenpakket als filmcomponist: “Het is fantastisch dat onze speelvreugde na al die jaren nog steeds toeneemt. We willen allerminst vervallen in routine en zijn voortdurend op zoek naar nieuwe uitdagingen. Met dit project hebben we elkaar na al die jaren herontdekt.” 

 
 
Blue Bird Sponsors Website